Sos! Welk outfit trek ik aan tijdens mijn fotoshoot?

outfit kiezen fotosho

Ok! Je hebt binnenkort fotograferen en weet niet wat je aan moet doen. Geen nood in deze blogpost geef ik je een paar tips die jouw straks gaan helpen bij het kiezen van de juiste outfit voor jouw fotoshoot.

Wat draag je tijdens een fotoshoot?

Dat ligt natuurlijk aan wat voor een soort fotoshoot het is. Bijvoorbeeld bij zwangerschapsfotografie, dragen de meeste vrouwen een mooi romantische jurk waar de buik goed naar voren komt. Maar bij zakelijk fotografie, wil je er juist professioneel uitzien en kiezen de meeste voor een goed pak. Denk aan bijvoorbeeld aan een collier met pantalon. Of een wat casual look zoals een blazer met spijkerbroek.

Bij gezinsfotografie of groepsfotografie raad ik altijd mijn klanten aan om iets aan te trekken wat bij elkaar klopt qua kleuren. Dat zorgt voor rust, en saamhorigheid in het totale plaatje. Zoals je kan zien bij de foto’s hieronder. Ondanks dat het een grote groep is met kinderen, straalt de foto rust en klopt elke outfit en kleur met elkaar.

Comfort

Je comfortable voelen is zo belangrijk! Draag daarom ook die killer outfit wat bij jou past en waar je lekker in voelt. Ben je niet echt dol op korte rokjes, dan moet je dat ook zeker niet aan doen! Als jij op je gemak bent, dan zie je dat ook terug op de foto’s.

Huisstijl

Stel je gaat foto’s maken op kantoor. Dan is het natuurlijk het mooist als rekening wordt gehouden met de huisstijl. En daar bedoel ik mee, welke kleurpatronen komen terug in je bedrijf. Denk aan je logo, interieur en kleuren die terugkomen op je social media.

Huidtoon

Als laatste adviseer ik om kleuren aan te doen die bij je huidtoon passen. We hebben allemaal bepaalde kleuren die mooier bij ons staan. Kleuren kunnen je namelijk laten stralen maar ook grauw laten ogen. Waarschijnlijk heb je het zelf al een keer meegemaakt dat je een compliment krijgt dat die ene kleur heel mooi bij je staat. Weet je nog welke kleur dat was? Misschien toch maar een outfit zoeken in deze kleur!

Zoals je al merkt, is de look & feel erg belangrijk. Verder zijn er ook nog andere dingen waar je rekening mee moet houden. Als je dit allemaal toe past bij het kiezen van de juiste outfit dan is de kans groot dat de foto’s geweldig zullen zijn. Maar het aller belangrijkste is toch om te genieten tijdens je fotoshoot ❤️.

Outfit kiezen voor fotoshoot

Voor meer tips, volg ons op Instagram